ПРАЗНИЦИ БЕЗ НАПРЕЖЕНИЕ

ПРАЗНИЦИ БЕЗ НАПРЕЖЕНИЕ

11 ноември 2023

Магията на подаряването идва преди всичко от желанието да зарадваме някого, да го накараме да се усмине и да му дарим частица щастие. Подарените предмети биха били просто вещи, ако не носеха емоционалния заряд на подаряващия. В този смисъл, добре е да помислим за този емоционален заряд, който ще ни помогне да затвърдим връзката си с човека, към който е насочен подаръка. Тайната е в това подаръкът да бъде личен, да носи послание и радост.

 

Какво се случва обаче, когато установим, че улисани в забързаното ежедневие, сме пропуснали да предвидим подарък за рождения ден на приятел, забравили сме годишнината, именния ден на шефа или, още по-лошо, след седмица идват коледните празници и истерията е пълна, тъй като имаме 16 човека в списъка, които заслужават жест на внимание от наша страна, а ние нямаме нито един подготвен подарък? Случва се това, че възниква напрежение, което е в състояние да наруши душевния ни комфорт и да лиши подаръка ни от положителната емоция, която иначе трябва да носи. При избор в последния момент сме склонни да реагираме импулсивно и да избираме просто предмет, който да ни измъкне от ситуацията, да бъде наличен, лесно достъпен и универсален. За съжаление, подобен тип емоционални покупки често не съответстват на очакванията, нагласата или нуждата на празнуващия, а самите ние губим удовлетвореността от подаряването.

 

Тайната за справяне с тези ситуации се крие в доброто планиране. На пръв поглед може да звучи трудоемко, но реално може да коства само няколко часа, за да подсигурим празниците за следващите няколко месеца и да си осигурим необходимото спокойствие така, че да се насладим на тържествените моменти и да трупаме прекрасни спомени. Както вече казахме, подаръкът трябва да бъде личен, да предаде послание и да радва. Независимо дали ще подарим скъпо бижу или чорапи, щастието ще бъде налице, когато подаръка е обвързан по някакъв начин с получателя. Можем да направим списък с предстоящите поводи на близките до нас хора, да помислим какви са техните интереси, притежават ли чуство за хумор, имат ли хоби и да планираме покупката на подарък близък до тях.

 

Ние, от JOYBOX.BG, предлагаме поръчка на подаръци, които да бъдат доставени на конкретна дата напред във времето. Това, което трябва да направите е само да ни напишете кога желаете да бъден получен поръчания подарък, а ние ще се погрижим за останалото. Това ще Ви осигури повече свободно време, ще Ви лиши от излишно напрежение и ще Ви донесе сигурност, че няма да пропуснете повод на близък за Вас човек.


ВАЖНОСТТА НА КОРПОРАТИВНИТЕ ПОДАРЪЦИ И ТЯХНАТА ЕФЕКТИВНОСТ

прочети още

ПРЕЖИВЯВАНЕТО, ПОЛУЧЕНО С ПОДАРЪКА, НОСИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ПРИ НЕГОВОТО ИЗПОЛЗВАНЕ

прочети още